Kontorsstädning Lund Malmö

Våra städare har lång erfarenhet av Kontorsstädning Lund Malmö

Kontorsstädning checklista

Den enda kommersiella kontorsrengöringschecklistan du någonsin kommer behöva

Fixa alla uppgifter på den här kontorsrengöringschecklistan så kommer allt vara städat och skinande rent

Kontorsrengöring checklista: Entré
Entrén är den första platsen som alla ser när de kommer till kontoret. Den ska hållas i ordning hela tiden, vilket innebär daglig städning och några kontroller under dagen. Detta är ett företags första intryck, och det är ditt jobb att se till att utseendet speglar verksamheten.
1. Om ni har välkomstmattor eller dekorationer på dörren, se till att de är rätade och städade. Damma, sopa.
2. Rengör ytterdörrarna på båda sidor, speciellt om de är glas.
3. Töm alla papperskorgar, torka ner dem och byt ut påsar.
4. Använd desinfektionsmedel, städa receptionen, skrivbordet och telefonen. Om du har ett soffbord eller andra liknande i rummet, torka av dessa.
5. Lägg tidningar snyggt och gör kaffebordet presentabelt.
6. Torka av bord, stolar, lampor, fönsterkarmar, ventiler och andra ytor.
7. Sopa, dammsuga och/eller moppa golven. Rengör mattorna en gång i veckan.

1. Damma hyllor, skåp och andra hårda ytor.
2. Töm papperskorgen, torka av den och byt ut påsar.
3. Damma datorskärmar och tangentbord, liksom annan datorutrustning.
4. Med desinfektionsmedel, torka av skrivbordet, telefoner och stolar (om det är möjligt).
5. Samla alla köksartiklar (tallrikar, redskap, muggar etc.) och återvänd till köket.
6. Damma av ventilationen.
7. Om det finns fönster så damma av persienner och karmar samt fönsterbrädan.
8. Putsa fönsterglas och andra glasytor.
9. Dammsug eller sopa och moppa golven.

1. Töm kylskåp på alla saker som personal inte märkt. (Se till att du meddelar kontoret så att personer kan märka saker de vill behålla.)
2. Rengör kylskåpshyllorna med desinfektionsmedel.
3. Tvätta av diskbänken med desinfektionsmedel.
4. Räta ut föremål på bänkskivan och gör så att området ser presentabelt ut.
5. Töm och rengör kaffebryggare.
6. Töm papperskorgen och återvinningsbehållare, desinficera behållare och byt ut påsar.
7. Diska.
8. Rengör handfat och kran med desinfektionsmedel.
9. Dammsug och moppa golv.

1. Töm och desinficera sopbehållare och sanitetsbindor (om tillämpligt).
2. Desinficera handfat, pappershandduksdispensers och / eller handtorkare.
3. Desinficera toalettstolar och toalettpappersdispensrar.
4. Använd toalettborste för att rengör inne i toaletten.
5. Putsa spegeln över handfatet.
6. Fyll på med toalettpapper, pappershanddukar och tvål.
7. Se till att handtorkarna fungerar ordentligt.
8. Sopa och moppa golv med desinfektionsmedel.

Kom ihåg att dubbelkolla ditt arbete. Speciellt med så många uppgifter som överlappar från rum till rum, är det lätt att hoppa över något oavsiktligt. Lägg märke till de små sakerna. Glöm inte tömma sopor.

Var noga med att rengöra så mycket som möjligt, städa inne i ventilationer och under skrivbord. Armaturer, ovanför skåp, garderober och allmänna utrymmen bör alla dammas av och lämnas i perfekt skick varje gång du städar.
Slutligen , tänk på vad din klient i slutändan vill ha. Om du sätter dig i deras skor och du inte gillar vad du ser är chansen att du kommer tappa kunden. Om 15 minuters extra städning på ett jobb gör att du landar fler kunder är det 15 minuter väl spenderat.

Kontorsstädning 10 tips

9 tips för att hålla det städat på kontoret.

Att hålla ditt kontor rent ska inte kännas jobbigt och tråkigt. Det spelar ingen roll om du städar dagligen, veckovis, månadsvis, eller om du hyr en städfirma för kontorsstädning. Ditt kontor bör alltid hållas städat.
Följ dessa kontorrengörings tips och ett smutsigt kontor kommer vara ett minne blått…

1. Organisera dina papper
2. Städa allmänna utrymmen
3. Städa vid arbetsutrymmena
4. Städa toaletterna
5. Rengör din elektronik regelbundet (telefoner, datorer, osv).
6. Kasta soporna
7. Håll skrivborden rena
8. Rent kök är viktigt för medarbetarna
9. Utrymme såsom lounge och relax avdelning bör också städas

Så uppenbart som det här kan vara, bör du ta en titt runt ditt kontor. Om papper ligger spritt runt kontoret har du problem. Men det är lätt att fixa det. Allt du behöver göra är att hitta rätt lagringsplats för varje typ av mapp. Arkivskåp, väggfickor och brevkorgar är dina bästa vänner när det gäller att hålla kontoret organiserat.

Om ditt kontor har ett område som är avsett för kunder, kan jag inte betona hur viktigt det är att hålla det så rent som möjligt. Sittplatser ska vara dammfria och fläckfria. Du kan enkelt göra det med en dammvippa och ett par rena trasor. Dessutom, om du har en matta på golvet, bör du dammsuga den minst en gång i veckan.

Precis som det offentliga området, bör ditt kontor vara snyggt och städat. Det betyder att du ska damma varje vecka, städa kablarna från runt all elektronik, och så vidare. Med en dammavvisande spray kommer flertalet ytor att säkerställa ett dammfritt område i minst en vecka.

Förutom att du får en ren känsla på ditt kontor med städade toaletter, så skapar du också en hälsosammare miljö för de anställda som arbetar på kontoret. Friska arbetstagare innebär färre frånvarodagar på grund av sjukdom, vilket innebär mer produktivitet. Att anställa ett professionellt kontorsstädningsföretag sparar mycket tid och krångel.

Elektroniska enheter är som en magnet för damm. Det kommer därför att byggas upp snabbare och det blir mer synligt kring elektroniska enheter och kablar. Använd regelbundet en dammvippa och en mjuk trasa för att rengöra dina skärmar, datorer, bärbara datorer och så vidare. Var noga med att använda lite desinfektionsmedel vid rengöring av telefonerna, eftersom många bakterier ackumuleras på telefonen.

Kontorsrengöring är inte komplett utan att ta ut skräpet. Placera några papperskorgar i de utrymmen människor rör sig mest och var noga med att tömma dessa varannan dag. Låt inte soporna stapla upp. Om du vill ha ett rent kontor kan du inte slarva med detta.

Något som är vanligt är att skrivbord är röriga. Medan vissa människor arbetar bättre i kaosförhållanden är behovet av att hålla skrivborden rena fortfarande viktigt. Du bör ha handrengöringsmedel för att rengöra händerna, på skrivbordet. Detta gör det möjligt för dina anställda att hålla sitt arbetsutrymme rent.

Om ditt kontor har ett kök, bör du vara försiktig när du rengör det. Mat bör endast lagras i rena skåp/hyllor. Rengör dessa dagligen eftersom hälsan hos dina anställda är mycket viktigt. Kom ihåg att rengöra mikrovågsplattan, diskbänken och bordet på en daglig basis.

Vissa kontor har områden där de anställda kan ta en paus som är separat från köket. Om så är fallet, se till att ditt pausrum också är städat. Du vill inte att damm ska transporteras fram och tillbaka mellan arbetsområdet och pausrummet.

Alla har inte tillräckligt med tid att göra allt städarbete. Därför hyr vissa kontorsägare in professionella kontorsrengöringsföretag för detta. De kommer att använda professionella produkter och deras expertis, vilket kommer att gynna på lång sikt. Att inte behöva spendera extra tid på att städa ditt kontor är en nödvändighet för produktivitet.