Byggstädning Lund Malmö

Våra städare har lång erfarenhet av butiksstädning Lund Malmö

Byggstädning innebär

Byggstädning och slutstädning

Byggprocessen involverar en stor mängd material och anställda som ofta arbetar på ett stramt schema. Det är ingen överraskning att i slutet av de flesta projekt är platsen ganska rörig, full av skräp, extra material och smutsig. Innan byggnaden kan anses vara komplett måste platsen rensas av allt byggnadsmaterial och byggnaden måste rengöras från topp till tå. Detta arbete utförs vanligtvis av en byggstädning. Stora företag brukar kontakta städföretag för detta.

Skapa separata områden på platsen där dina anställda eller arbetare kan samla material för bortskaffande. För mindre jobb, använd enskilda containers.

Gör det enkelt att sortera ut de olika materialen. Skapa separata områden för gips, metaller, trä och annat material som återvinns. När dina anställda samlar in dessa material kan de placera dem på lämpliga områden.
Hyr containers för att samla material som inte kan återvinnas, inklusive en för vanligt brännbart.
Ta bort alla större objekt från sorteringsplatsen och placera dem i ett lämpligt område eller container. Använd bortskaffnings- och återvinningsföretag för att hämta materialet. Du måste betala för båda dessa tjänsterna, men du kan få tillbaka några av dessa kostnader när du återvinner metaller, särskilt koppar eller aluminium.

Slutstädning bygg

Vi utför din slutstädning. Detta inkluderar städande och mopping av golv, tvättning av speglar, fönster, rengöring bänkskivor och utrustning. Återigen, ha miljötänk i åtanke, eftersom de kan påverka vilken typ av rengöringsmedel som kan användas. Ta bort fönsterklister genom att försiktigt skrapa bort dem, var försiktig med att skydd

a glaset. Avlägsna slutligen skyddsanordningar, såsom kartong och plastöverdrag från glas, utrustning och golv.

Tips.

Förvara kopior av alla kvitton så att du har ordning och reda för ditt tillstånd eller för eventuella tillämpliga miljöbyggnadscertifikat.

Om det finns något som kan ta bort glädjen i ett nyrenoverat badrum, är det det damm som finns kvar. Oavsett hur bra din entreprenör är på att försegla byggområdet från resten av din lägenhet, tycks alltid damm hitta sig igenom och sprida sig överallt. Lyckligtvis finns det några enkla steg du kan ta för att städa allt och äntligen njuta av ditt nyrenoverade badrum.
Det är inte bara fult att lämna dammet liggande. Tar man inte bort de så kan inandas farliga partiklar. Så det är viktigt att du städar upp dammet så fort som möjligt.

Först finns det ett antal saker som du behöver för att få jobbet gjort:

 1. Ansiktsmasker
 2. En dammsugare som klarar byggdamm (plus ett extra filter eller två)
 3. Dammtrasor eller handdukar
 4. En kvast, plus rengöringsmedel
 5. En mopp
 6. Rengöringsmedel för ditt golvmaterial t.ex. klinkers
 7. Mjuka handdukar

 

När du kommer igång, kom ihåg att du vill minimera mängden damm du får upp i luften. Förutom att du sprider dammet och lägger ner energi på din städning, kan det också bidra till andningsbesvär. På grund av denna risk, se till att du bär en ansiktsmask när du utför din städning.

 1. Börja på toppen
  Med det i åtanke, det första steget du bör ta är att dammsuga upp så mycket av dammet som möjligt. Dammsugning tar bort det mesta av dammet, särskilt det lösa materialet som är mer benäget att flytta om du försökte sopa upp det. Dammsug inte i slumpmässiga riktningar. Börja istället från taket och arbeta ner mot golvet, rör dig i långa tag i sidled när du går. Ta hand om karmar längst upp på fönstret och dörrkar. Lampor och takfläktar kan också behöva lite dammsugning, lampans flänsar och elektronik bör likaså tas om hand.
 2. När denna del av processen har slutförts har du ett bra läge att börja rengöra med tvål och varmt vatten över det du dammsugade. Dammtrasor gör att du kan rensa upp resterande damm utan att sprida runt de. Varje sektion du har dammsugit måste rengöras på detta sätt också. Det gäller även ventilationen. Var inte rädd för att ta bort ventilerna rengör inne i rören.
 3. Var försiktig med golv
  Olika typer av golv har olika behov. Golv med mattor kommer vanligtvis att innehålla mycket mer damm som man kan dammsuga upp. Om du vill kan du till och med använda en ångrengörare för att komma åt stoftet mer kraftfullt. En bonus som kommer med ångrengöring är att mindre damm kommer att spridas upp i luften.

  Om du rengör ett hårt golv är det nödvändigt att dammsuga. Gå inte rakt på att städa upp damm med en fuktig mopp. Du riskerar att skrapa ytan med de fina byggdammet som du kommer knuffa runt. Så först dammsugning sedan moppning. En dammmopp med rengöringsmedel (lämpligt för golvtyp) är ett bra alternativ som du kan använda för att säkert ta bort de fina partiklarna.

 4. Glöm inte ventilationen
  När alla andra delar av ditt hem är rengjorda, brukar många missa att dammsuga inne i ventilationen. Glöm inte att kontrollera dina luftfilter.

 

Med alla dessa uppgifter ur vägen kommer du nu att kunna njuta av ditt nya badrum med den komfort som kommer med att veta att alla rester av byggprocessen har städats bort.

Behöver ni byggstädning i Malmö / Lund med omnejd?

Oavsett om du bygger eller renoverar ditt hem eller om ni bygger/renoverar åt någon annan , vet du hur fruktansvärt rörigt processen är. Att ta bort byggmaterialet, rengöra golven, tvätta fönstren och damma om och om igen kan verka tidskrävande och deprimerande. Oavsett om du väljer att hyra in städare till jobbet eller planerar att hantera det själv kan dessa tips hjälpa dig att leva igenom med mindre stress.

 1. Investera i ett stativ så man kan ställa upp soppåsarna
  När du gör byggstädning på egen hand eller överväger att välja att hyra in byggstädning, kan rätt sophanteringssystem göra en stor skillnad. Tjocka och robusta skräpspåsar som står upp på egen hand kan spara mycket tid.
 2. Investera i en skyddsduk
  Renoveringstäd / byggstäd är extremt komplicerat om du inte skyddar dina golv. Oavsett vilken typ av golv du har så skapas det repor av byggmaterialet och golvet kan bli helt förstört. Tidningar och liknande skyddar inte alltid det eftersom de är lätta dra sönder och håller inte spillet samlat. Investera i en skyddsduk för att spara på byggstädnings tjänster.
 3. Följ en städplan
  Byggstädning i Malmö / Lund eller någon annanstans är en komplicerad uppgift som behöver ett seriöst tillvägagångssätt. Du kan göra processen enklare genom att skapa en plan. Tänk på att städa ett rum åt gången. Börja med det rummet längst bort från ingången. Gör sedan en plan för vad du ska städa först. Till exempel kommer fönster först, sedan fönsterkarmar, sedan väggar (om det behövs), dörrar, och till sist golv. Du kan ändra planen något men fönster kommer alltid först och golven kommer alltid sist.
 4. Täck alltid möblerna med någon typ av skyddsplast.
  Många bestämmer att när renoveringen är klar kan de ta bort skyddet. De slutar med betydande rengöringskostnader. Ta inte bort skyddet förrän städningen efter renoveringen/bygget är klart.
 5. Använd rätt verktyg
  Byggstädning är mycket mer komplicerat än vanlig städning husstädning i Malmö / Lund. Du måste använda specialverktyg. Till exempel måste din dammsugare vara mycket kraftfull för att klara jobbet. Glöm robotdammsugare. Den rengör inte hörnen så bra eller har tillräcklig med sugkraft.
 6. Investera i en robust mopp och flera tjocka trasor.
  Var redo att kasta det mesta av rengöringsmaterialen efter att städningen är över.
 7. Gör noggran fönsterrengöring
  Under en renovering är det ett perfekt tillfälle att få dina fönster noggrant rengjorda både ute och inne. Eftersom de flesta möblerna antingen är borta eller täckta, är ditt arbete mycket enklare.

 

Om du har takfönster eller bor i en höghus så överväg att anställa professionella fönsterputsare för att göra jobbet.